За нас

Уважаеми посетители на нашия сайт,
щастлива съм да Ви приветствам при нас!

Лазерен и дерматологичен център за естетична медицина „Пандерма” има в актива си повече от 20 години практика и натрупан клиничен опит в лечението на кожни проблеми с негативен козметичен ефект за пациентите. Гордеем се със своите успехи в прилагането на комплексни програми с модерни методи за подмладяване и поддръжка на лицето и тялото, възвръщане на тонуса и блясъка на кожата след прекарана болест или дълъг период на стрес, трайно отстраняване на окосмяване във всички зони по тялото и лицето.

В нашия Релакс център „Пандерма” успешно прилагаме неоперативни методи за отстраняване на мастни натрупвания и целулит. Имаме специално изработена програма за редуциране на теглото и възвръщане на естествените форми на тялото, в която съчетахме модерни процедури, комплекс от физически упражнения и специален режим за здравословно хранене. За възстановяване и тонизиране на тялото и виталността, имаме богата листа от различни видове масажи, които препоръчваме с индивидуален подход към всеки пациент и прилагаме с доказан ефект.

Всеки от нашите специалисти има нужната квалификация и сертификати за работа с апаратите за процедури в центровете на „Пандерма”. Самите апарати са от най-реномираните световни марки, специално подбрани по показатели за надежност, качество и безопасност на действията им. Работим със системите на производители като SILHOUET-TONE® , ELLIPSE A/S, Alma Lasers™, Thermamedic®. Подробно описание на апаратите, с които са оборудвани Център за естетична дерматология и Релакс център „Пандерма”, може да намерите тук - в темата „Апарати”.

В „Пандерма” стриктно спазваме принципа да се работи само с качествени продукти на доказали се световни производители. Така гарантираме на пациентите си максималния ефект, дълготрайността на извършената процедура и нейната безопасност за здравето им.

Заповядайте при нас! Ще обсъдим заедно Вашите нужди и желания за лечение и естетична поддръжка на лицето и тялото. Нашите специалисти са на Ваше разположение.

Бъдете здрави и красиви!
Д-р Мая Тачева
Основател на центрове „Пандерма"

Зони на лицето за лифтинг с мезо-конци

Кой каквото и да говори, в очите на хората ние сме на толкова години, на колкото физически изглеждаме и на колкото се чувстваме...

Свежият ни външен вид усилва нашата виталност, която ни помага да постигаме успехи в начинанията си. От опит знаем, че усмихнатите и уверени в себе си хора привличат симпатията на околните и по-лесно получават това, което желаят. Избягвате ли среща с намръщени и вечно недоволни от нещо хора? А знаете ли те колко трудно живеят, защото не харесват себе си... За щастие това може да се промени – нали живеем в модерни времена!

Методът TTL / Tight Thread Lift /

е лифтинг с мезо-конци, чрез който се намалява отпускането на кожата на лицето и в други деликатни зони по тялото, които първи показват настъпването на зрялата възраст.

Това е безопасен метод за неоперативно повдигане на тъканите чрез затягане. Мезо-конците се вкарват в кожата по специална методика така, че да създадат мрежа в епидермалния слой на кожата, която по напълно безконфликтен начин ефективно да повдигне тъканите и да ги изглади . За процедурата се използват повдигащи /PDO polydioxanone/ 100% биорезорбируеми мезо-конци, които от много години се прилагат в медицината за хирургически шевове. Предимството на резорбиращите се конци е пълното им усвояване от организма. Това е гаранция, че те няма да създадат необратими ефекти в кожната тъкан. Фактът, че конците се абсорбират в точно определен интервал от време и не оставят след себе си нищо друго освен колаген в третираната с тях зона, означава, че няма проблем методът TTL да се използва всеки път, когато има нужда от изолиране на появило се отпускане на кожата на лицето или в други зони по тялото. TTL е единственият метод, насочен към директна стимулация на колагена, което дава очевидни и прекрасни резултати.

Видовете конци, които се използват при процедурата на TTL са седем, в зависимост от формата и материала. Всеки тип конец има различни свойства и се използва за получаване на различен резултат, в зависимост от нуждите и състоянието на кожата в различните зони на тялото. Има конци за стимулиране на повече колаген, конци за по-голямо повдигане (лифтинг ефект), за дълбоки бръчки и т.н. Комбинацията от конци за всеки отделен пациент се избира от лекаря, в зависимост от проблема и желаната трансформация, защото всеки пациент е с индивидуален проблем.TTL / Tight Thread Lift / не е заместител на хирургическия лифтинг , но дава много добър резултат в случаите на леки до умерени отпускания на кожата и практически отменя оперативната намеса за естетически корекции на зони по тялото.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Практически всяка зона на тялото, при която се е появило изтъняване или набръчкване на кожата.

На лицето - при бръчки тип "пачи крак", торбички под очите, скулите, горната и долната устна. Впечатляващи резултати се постигат с TTL в зоните по бузите, линията на челюстта и шията за значително затягане и удебеляване на кожата към останалата част на тялото. TTL може да се използва и за повдигане на задните части, стягане на корема, бедрата и бюста.

Процедурата на TTL не изисква употребата на упойка и продължава от 30 до 45 минути. След приключването и веднага се виждат 20-30% от планирания краен резултат. През следващите 2-3 седмици положителната промяна се развива, като разгърнатият ефект от процедурата е 100 % видим след 3 месеца. Биоразграждането на мезо-конците е между 6 и 8 месеца, като накрая те напълно се абсорбират. През този период, като реакция срещу чуждото тяло, организмът изработва своя матрица от колаген и еластични влакна, с които обвива поставените PDO конци и като резултат от това отпуснатите тъкани възстановяват своята еластичност и предишен вид. Този механизъм позволява ефектът на подмладяването да бъде устойчив между 12 и 16 месеца.

Веднага след процедурата на TTL се усеща леко дразнене на входните точки, през които в кожата са вкарани мезо-конците. На лицето, поради богатото кръвоснабдяване на лицево-челюстната област, може да се образуват синини около входните точки, които се разнасят за няколко дни. В такива случаи, веднага след поставянето на конците и през следващите няколко дни, на кожата може да се нанася крем с Арника. Много рядко са наблюдавани случаи (1/100 =1%) на инфекция на входните точки, която стихва бързо. Още по-редки са случаите ( по-малко от 1/1000 = 0.1%) на образуване на малки повърхностни грануломи, които изчезват бързо с използването на подходящи кремове. Понякога, ако лекарят прецени за необходимо, може да се приложат специални медикаменти или антибиотици.

Предпазването от поява на странични ефекти след TTL изисква три дни преди и три дни след процедурата да се изолира приемът на всякакви форми на АСПИРИН ( Salospir-Салоспир, Aspirin –Аспирин ), други антикоагуланти ( Sintrom-Синтром , Plavix-Плавикс , Iscover–Изковир), както и консумацията на алкохолни напитки.

Трябва да се избягва и енергичното дъвчене - най-малко 24 часа след процедурата. През първите три дни е препоръчително да се използват две възглавници за сън. До 7-ия ден се препоръчва избягването на физически упражнения. Бойните и други видове спорт, които носят риск от нараняване на лицето, да не се практикуват най-маалко шест седмици след процедурата. Кремът за лице да не е агресивен и да се нанася внимателно.

В първите дни след TTL трябва да се избягва силен натиск върху лицето и интензивните „мачкащи" движения при премахване на грима.

Комбинирането на TTL с други естетични процедури е възможно при условие, че те не са на същото място, където са поставени конците. Традиционните инжекционни терапии за лице - ботокс или хиалуронови импланти/киселини за попълване на бръчки, се съчетават с TTL при спазване на определени изисквания. Ботокс може да се инжектира десет дни по-рано или след конците, а хиалуронова киселина се инжектира най-малко един месец по-късно, така че конците да осигурят възможност за отпускане на кожата в зоната на челюстта и да не се създават предпоставки за лоши резултати. Същото се отнася и за отпускане на кожата в областта на шията, където ботоксът и хиалуроновата киселина отново е възможно да дадат лоши резултати. Когато конците се прилагат в класическите области за приложение на ботокс - като челото или бръчките "пачи крак", ефектите на ботокса се засилват и удължават във времето. Всички процедури, стимулиращи колагена, като лазер, IPL и пилинг помагат за получаване на по-добри резулати, ако са извършени в правилна комбинация.

Основно се прави и комбинация с плазма-терапия, като тя може да се приложи от 15 до 30 дни преди или по време процедурата TTL.

Жена на възраст 70

Среден и долен лифтинг на лице, извършени по метода Tight Thread Lift.

Преди среден и долен лифтинг на лице, извършени по метода Tight Thread Lift
Преди
След среден и долен лифтинг на лице, извършени по метода Tight Thread Lift
След