Фотодинамично подмладяване

Нов шанс за перфектна кожа

За какво е подходяща тази процедура?
  • При застаряваща кожа като превантивна мярка против стареене и за връщане на свежия тен и тургор.
  • При двойна брадичка.
Какво представлява фотодинамичното подмладяване?

В Център за естетична дерматология „Пандерма“, под ръководството на д-р Мая Тачева се прилагат едни от най-съвременните техники за нехирургично справяне с бръчките и подобряване структурата на кожата. Фотодинамичното подмладяване /PDT/ е безспорен хит в естетичната медицина - брилянтна идея за съчетаване на светлината с фото-спрей, съдържащ 0.5% амино-левулинова киселина /ALA/, патент на Датското дерматологично дружество. Активният компонент в Intense of Ellipse® PHOTO SPRAY е капсулиран липозом с цел бързо и дълбоко проникване в кожата. Кожните клетки преобразуват активната съставка на фото-спрея в пигмент с червен цвят, наречен Фотопорфирин ІХ. Червеният цвят абсорбира светлината с дължина на вълната 400 – 720 нм и предизвиква фотохимична реакция в клетките, която ги кара мощно да произвеждат колаген.

Фотодинамично подмладяване

За първи път говорим за фотохимично подмладяване, което е по-мощно и по-безопасно от класическото фотоподмладяване. За разлика от него, в което се използват високи енергии със сравнително къс импулс и усещането е като парване за секунда, при фотодинамичното подмладяване се използва ниска енергия с много дълъг импулс и затова почти нищо не се усеща, а пациентът само вижда проблясването на светлината, въпреки че е със специални предпазни метални очила - зрителният нерв улавя светлината. Представете си как затваряте очите си и някой ви снима с фотоапарат със светкавица.

Ние прилагаме тази процедура и при пациенти, които се страхуват от инжектирането на Ботокс.

Безопасно ли е фотодинамичното подмладяване?

Фотодинамичното подмладяване е по-безопасно и по-мощно от класическото фотоподмладяване, защото използва ниска енергия, повторена многократно.Освен това, червеният пигмент Фотопорферин IX абсорбира по-голямо количество светлина от хемоглобина, който е основна мишена при класическото фотоподмладяване. Няма опасност от болка, зачервяване или изгаряне.

Кога се вижда ефектът?

Мощната стимулация на нов и свеж колаген подобрява видимо и категорично текстурата на кожата още след първата процедура. Максималният ефект се вижда един месец след третата процедура. Той се задържа 1 година.

Колко процедури са необходими?

Ако дерматологът не е препоръчал специална програма, съобразена с типа кожа и желания за постигане резултат, се извършват 3 процедури през 3 седмици. Фотодинамичното подмладяване може да се прилага целогодишно.