Иглена мезотерапия

Революционен метод в естетичната дерматология

Мезотерапията е метод, при който директно в дермата се вкарва коктейл от хранителни вещества: витамини, олигоелементи, хиалуронова киселина, Retinol. В резултат на това тургорът на кожата се подобрява, дребните бръчки изчезват, а дълбоките драстично намаляват. С мезотерапия се постигат много добри резултати при третирането на кожата на шията и деколтето.

Вкарването на биологично активни вещества става ръчно или с електрически пистолет – и в двата случая със спринцовка и игла. Попълването на бръчките или хидратирането на кожата се осъществява с убождания, отстоящи на 1.5 до 2 см за нормална кожа, а при дехидратирана и старееща кожа разстоянието се намалява до 0.5 – 0.7 см. Периодичното вкарване на активни съставки поддържа кожата винаги в перфектно състояние.

Иглена мезотерапия

Каквиактивни съставки се вкарват в кожата?
 • 1. Хиалуронов гел. В кожата той набъбва, като поема вода от тялото и така подобрява тургора
 • 2. Витамини. Подобряват храненето на кожата, засилват нейната обмяна и действат антиоксидантно.
 • 3. Органичен силиций. Структурен елемент на съединителната тъкан, която от своя страна е част от молекулите еластин, колаген, протеогликани, структурни гликопротеини. Вкаран в кожата, органичният силиций стимулира фибробластите, което води до увеличена биосинтеза на колагенови и еластични влакна и заздравяване на съединителната тъкан.
 • 4. Диметиламиноетанол /ДМАЕ/. Действа като стабилизатор и антиоксидант на клетъчната мембрана, като я предпазва от органичен стрес. ДМАЕ увеличава мускулния тонус, възвръща здравината и еластичността на тъканите и по този начин противодейства на отпускането на кожата. Неутрализира свободните радикали.
 • 5. X-AND /mesoestetic®/. Има силно изразена способност да възстановява протеините на клетките и на съединителната тъкан на дермата, увредена от УВ-радиация и тютюнопушене, като възстановява протеина на колагена. Прилага се при всички терапии срещу стареене на кожата. Също при суха, отпусната и дехидратирана кожа.
 • 6. Колаген. Възстановява разрушените колагенови влакна, придава контур и стегнатост на кожата.
 • 7. Олигоелементи. Олигоелементите се срещат в организма от порядък 0.01% и са много важни за правилното функциониране на всички клетки и протичащите в тях биологични процеси. Те са мощни антиоксиданти и засилват имунитета на организма, като цинкът има двоен антиоксидантен ефект и заема важно място в борбата срещу оксидативния стрес.
Презкакъв период от време се прилага мезотерапията и колко процедури са необходими?

При използване на хиалуронова киселина с висока концентрация, се правят 3 – 4 процедури през 3 – 4 седмици. За поддържаща терапия – 1 процедура на 2 месеца.

При използване на хиалуронова киселина с ниска концентрация, се правят 5 – 8 процедури на 10 – 12 дни. За поддържаща терапия – 1 процедура на 2 месеца.

Каквипродукти ползваме в ПАНДЕРМА?
 • DERMAHEAL SR– продукт за мезотерапия на кожата с 57 съставки: комплекс от 5 биомиметични пептиди, 13 витамина, 24 аминокиселини, 5 минерала, 4 коензима, 4 нуклеинови киселини и 2 редуктора. Продуктът е показан за ревитализация и хидратация на кожата, както за попълване на повърхностни бръчки. Чрез генериране на нови клетки в епидермиса и дермата, активните съставки изглаждат фините бръчки и предотвратяват появата на нови. Възстановяват и подобряват свежестта и еластичността на кожата като регулират синтеза на колаген, еластин и другите компоненти на извънклетъчния матрикс. Подходящ за третиране на акнеична кожа, разширени пори, суха или загубила свежестта си кожа. Стандартното приложение е: по 1 път на седмица през първия месец, по 1 път на 2 седмици през втория месец, 1 път на третия месец и по 1 път на всеки 2 - 3 месеца в следващите 6 месеца.
 • Juvederm® HYDRATE – ALLERGAN13,5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Постигат се невероятни резултати, бърз ефект и дълбока хидратация на кожата.
 • STYLAGE® HYDROMAX – VIVACY®– 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Отличен продукт и икономически много изгоден, масово използван и харесван от нашите пациенти.
 • HYALURONIKA Mesolift– 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. PROMOITALIA– продуктите съдържат хиалуронова киселина с ниска концентрация, обогатена с витамини, минерали, коензими, липоева киселина, DMAE, IDEBENONE. Най-добрият антиоксидант за забавяне на стареенето.
 • КОЛАГЕНОВИ АМПУЛИ Matrix Tissue– 2ml за стягане на отпусната кожа и Martix – 2ml за третиране на шия.

Важно! Когато правим мезотерапия на много алергичен пациент, процедурата винаги е с чиста хиалуронова киселина, защото коктейлът от витамини може да даде алергия и невероятните резултати от мезотерапията да се компрометират.


Цени за иглена мезотерапия

процедура цена
 • Шия и деколте

от 120.00 до 250.00 лв.


Ценa за 1 процедура, в зависимост от използваните продукти и тяхното количество.