Ръцете са нашата визитна картичка

Козметични и дерматологични процедури за ръце

И най-големите издайници на възрастта. С напредването й кръвоносните съдове и сухожилията на ръцете стават по-видими, а кожата губи обем.

Ръцете първи влизат в полезрението на хората, с които се срещаме, и логично формират първите им впечатления за нас. Привлекателните ръце с еластична кожа и добре поддържан маникюр винаги са приятна гледка. Грижата за тях изисква специално внимание, защото кожата на ръцете е бедна на мастни жлези, които произвеждат хидролипидния защитен слой. Тя лесно се изсушава, напуква и лющи. Ръцете най-често са изложени на неблагоприятни атмосферни влияния като силно слънце, студ, вятър и температурни промени. Понякога много бързо върху тях се появяват издайническите пигментации, които определяме като „старчески петна”. По тази причина грижата за подмладяване на ръцете започва с препоръчаните от дерматолог процедури и задължително продължава в домашни условия с употребата на подходящи ревитализиращи кремове и продукти за защита от вредните слънчеви лъчи. Само така постигнатите резултати от естетичните процедури могат да се задържат дълго време.

Нашите ръце се нуждаят от

  • Редовна употреба на подходящ за тях крем за хидратиране и подхранване на кожата.
  • Избягване на горещата вода, която травмира кожата и може да предизвика различни кожни проблеми. Това е изключително важно за хората със светла кожа.
  • Предпазване при домакинстването. Използването на ръкавици е задължителна предпазна мярка срещу вредните агенти на препаратите за хигиена на дома.
  • Ръкавици през студените дни и нощи. Дамите, изрядни в грижите за своята красота, имат млада и кадифено мека кожа на ръцете. През нощта те спят с памучни ръкавици, за да пазят ръцете си топли и хидратирани.
  • Добра хидратация на организма през всички годишни сезони.
  • Професионални грижи за подмладяване, хидратиране и подхранване на кожата на ръцете.