Мезотерапия на ръце

Революционен метод в естетичната дерматология

Мезотерапията е метод, при който чрез специален инжекторен пистолет или специална техника "мезолифт", директно в дермата се вкарва коктейл от хранителни вещества: витамини, олигоелементи, хиалуронова киселина и Retinol. Методът може да се прилага по цялото тяло, но предвид скъпите консумативи, в повечето случаи се третират лице, шия, деколте и ръце. Мезотерапията използва две практики: Безиглена – биологично активните съставки се вкарват в кожата без да се нарушава нейната цялост.

Иглена – В зоната, където кожата е дехидратирана и сбръчкана, активните съставки като хиалуронова киселина, микроелементи, аминокиселини, витамини и колаген, се вкарват в кожата ръчно или с електрически пистолет – и в двата случая със спринцовка и игла. Предимството на ръчната техника е нейната по-добра прецизност при инжектирането. С пистолета може да се причинят повече кръвоизливи /хематоми/. Третирането на кожата се осъществява с убождания, отстоящи на 1.5 до 2 см за нормална кожа, а при дехидратирана и старееща кожа, разстоянието се намалява до 0.5 – 0.7 см. Периодичните процедури поддържат кожата винаги в перфектно състояние. Иглената мезотерапия се прилага в следните случаи

 • Превантивно, срещу отпускане на млада и зряла кожа.
 • За стягане на кожа, отпусната в резултат на резки промени в теглото при диети, бременност и други случаи.
 • Суха и дехидратирана кожа.
 • Кожа на страстни пушачи.
 • При стрии.
 • Целулит и намаляване на обиколката.
Какви активни съставки се вкарват в кожата
 • 1. Хиалуронов гел. В кожата той набъбва, като поема вода от тялото и така подобрява тургора
 • 2. Витамини. Подобряват храненето на кожата, засилват нейната обмяна и действат антиоксидантно.
 • 3. Органичен силиций. Структурен елемент на съединителната тъкан, която от своя страна е част от молекулите еластин, колаген, протеогликани, структурни гликопротеини. Вкаран в кожата, органичният силиций стимулира фибробластите, което води до увеличена биосинтеза на колагенови и еластични влакна и заздравяване на съединителната тъкан.
 • 4. Диметиламиноетанол /ДМАЕ/. Действа като стабилизатор и антиоксидант на клетъчната мембрана, като я предпазва от органичен стрес. ДМАЕ увеличава мускулния тонус, възвръща здравината и еластичността на тъканите и по този начин противодейства на отпускането на кожата. Неутрализира свободните радикали.
 • 5. X-AND /mesoestetic®/. Има силно изразена способност да възстановява протеините на клетките и на съединителната тъкан на дермата, увредена от УВ-радиация и тютюнопушене, като възстановява протеина на колагена. Прилага се при всички терапии срещу стареене на кожата. Също при суха, отпусната и дехидратирана кожа.
 • 6. Колаген. Възстановява разрушените колагенови влакна, придава контур и стегнатост на кожата.
 • 7. Олигоелементи. Олигоелементите се срещат в организма от порядък 0.01% и са много важни за правилното функциониране на всички клетки и протичащите в тях биологични процеси. Те са мощни антиоксиданти и засилват имунитета на организма, като цинкът има двоен антиоксидантен ефект и заема важно място в борбата срещу оксидативния стрес.
През какъв период от време се прилага мезотерапията и колко процедури са необходими

При използване на хиалуронова киселина с висока концентрация, се правят 3 – 4 процедури през 3 – 4 седмици. За поддържаща терапия – една процедура на 2 месеца.

При използване на хиалуронова киселина с ниска концентрация, се правят 5 – 8 процедури на 10 – 12 дни. За поддържаща терапия – една процедура на 2 месеца.

С какви продукти работим
 • DERMAHEAL SR – продукт за мезотерапия на кожата с 57 съставки: комплекс от 5 биомиметични пептиди, 13 витамина, 24 аминокиселини, 5 минерала, 4 коензима, 4 нуклеинови киселини и 2 редуктора. Продуктът е показан за ревитализация и хидратация на кожата. Чрез генериране на нови клетки в епидермиса и дермата, активните съставки възстановяват и подобряват свежестта и еластичността на кожата като регулират синтеза на колаген, еластин и другите компоненти на извънклетъчния матрикс. Подходящ за третиране на суха или загубила свежестта си кожа. Стандартно приложение: по 1 път на седмица през първия месец, по 1 път на 2 седмици през втория месец, 1 път на третия месец и по 1 път на всеки 2-3 месеца в следващите 6 месеца.
 • Juvederm® HYDRATE – ALLERGAN 13,5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Постигат се невероятни резултати с бърз ефект на дълбока хидратация и освежаване на кожата.
 • STYLAGE® HYDROMAX – VIVACY® – 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Отличен и икономически много изгоден продукт.
 • HYALURONIKA Mesolift – 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация.
 • PROMOITALIA – продуктите съдържат хиалуронова киселина с ниска концентрация, обогатена с витамини, минерали, коензими, липоева киселина, DMAE, IDEBENONE. Най-добрият антиоксидант за забавяне на стареенето.
 • КОЛАГЕНОВИ АМПУЛИ Matrix Tissue – 2ml - за стягане на отпусната кожа.
Важно!

Когато правим мезотерапия на много алергичен пациент, процедурата винаги е с чиста хиалуронова киселина, защото коктейлът от витамини може да даде алергия и невероятните резултати от мезотерапията да се компрометират.