Инжектиране на филър за подмладяване на ръцете

С напредване на възрастта кръвоносните съдове и сухожилията на ръцете стават по-видими. Кожата губи обем и еластичност, става суха, груба и се състарява. Предпазването от неизбежните поражения на годините трябва да започне навреме с най-подходящите за случая процедури. Когато загубата на мастна тъкан е голяма и ръцете са придобили прекалено костелив, старчески вид, инжектирането на филър може да даде максимално добър ефект за подмладяване на ръцете.

Какво представляват филърите

Филърите са медицински продукти, кожни пълнители, които се инжектират в меките тъкани на ръцете с цел да бъде възстановен загубеният обем и тургорът на кожата.Някои от тях са създадени на основата на естествени вещества, извлечени от човешкото тяло, други са синтетични форми на тези вещества, съвместими с човешкия организъм. Разликите между видовете филъри са свързани с компонентите в техния състав, с целта на тяхното приложение и продължителността на ефекта им. Филърите, разработени на базата на хиалуроновата киселина, се разпознават от тялото като естествен компонент. Характерни са със своята безвредност, минимален риск от алергии и нежелани странични ефекти. Ефектът от инжектирането им може да трае повече от 6 месеца. При използването на филъри със синтетични съставки, се налага предварително тестване за алергична реакция. Възможно е и евентуално инфектиране на третираната зона. Усложненията са изключение.

Как се извършва процедурата

В голяма степен успехът на процедурата и качеството на получения резултат зависят от квалификацията на дерматолога и неговите умения да избере и препоръча най-подходящия филър за третираната зона. За по-голям комфорт, при извършването на процедурата, зоната за третиране може да се обезболи с местна анестезия.

Филърът е поместен в специална спринцовка с изключително тънка игла. Поставя се с няколко набождания, които по правило не оставят следа. Има случаи, при които на мястото се получават леки подувания, зачервявания и евентуални малки кръвоизливчета, които минават за няколко дни. За да се ускори възстановяването на кожата, препоръчваме 3 дни преди и след манипулацията да се приема по определена схема Арника Монтана. Препоръчват се и ежедневни масажи за равномерното разпределение на пълнителя.

За подмладяване на ръцете прилагаме Radiesse™ MERZ AESTHETICS™ (0.5 ml). Ефектът е възстановяване на обема и стимулиране на нов колаген. Благодарение на еластчната гел-основа, процедурата има незабавен ефект, който е по-дълготраен заради колагенната стимулация. Ефикасността и добрата поносимост на Radiesse™ са доказани с клинични изследвания.

Ръка преди процедура за подмладяване

Ръка преди процедура

Ръка веднага след процедурата за подмладяване

Ръка веднага след процедурата

Важно!
  • За процедурата се доверете на специалист, който е преминал обучение за поставяне на филъри и има опит с инжектирането на Radiesse™.
  • Преди инжектирането на филъра, информирайте лекаря какви медикаменти приемате в момента, включително и такива, които се отпускат без рецепта. Приемът на антикоагуланти и болкоуспокояващи, включително аспирин, може да доведе до нежелани синини при процедурата.
  • Може да получите някаква реакция на инжекциите: леко подуване, болка, сърбеж, чувствителност, образуване на синини или промяна в цвета. Тези оплаквания обикновено изчезват след няколко дни. Вероятно ще чувствате материала за кратко време след инжектирането. С течение на времето той ще бъде напълно интегриран и няма да се усеща повече.
  • Индивидуалните резултати са в зависимост от възрастта, типа кожа, начина на живот и обмяната на веществата. И разбира се, площта, която е третирана. При повечето пациенти, ефектът от лечението продължава повече от година.
  • Продуктът е биоразградим и се елиминира от тялото по естествен начин.

Цени за инжектиране на филър за подмладяване на ръцете

процедура цена
  • Подмладяване на ръцете с Radiesse – MERZ (0.5 ml)

400.00 лв.


Цената е за една процедура