Фотодинамично подмладяване /PDT/

Нов шанс за перфектна кожа

За какво е подходяща тази процедура?
 • При застаряваща кожа - като превантивна мярка против стареене на кожата и за връщане на свежия тен и тургор.
 • За оформяне и стягане на лицевия контур. При двойна брадичка.
 • При разширени пори.
 • При торбички под очите и увиснал горен клепач – като превантивна мярка. В напреднали случаи няма ефект.
 • При бръчки около очите и горната устна.
 • За удължаване на времето между две процедури с Ботокс, като поддържа обработената зона без бръчки и в добро състояние.
 • Част от терапията при Acne vulgaris.
Какво представлява фотодинамичното подмладяване?
Фотодинамично подмладяване /PDT/

В Център за естетична дерматология "Пандерма", под ръководството на д-р Мая Тачева се прилагат едни от най-съвременните техники за нехирургично справяне с бръчките и подобряване структурата на кожата. Фотодинамичното подмладяване /PDT/ е безспорен хит в естетичната медицина - брилянтна идея за съчетаване на светлината с фото спрей, съдържащ 0.5% амино левулинова киселина /ALA/, патент на Датското дерматологично дружество. Активният компонент в Intense of Ellipse® PHOTO SPRAY е капсулиран липозом с цел бързо и дълбоко проникване в кожата. Кожните клетки преобразуват активната съставка на фото спрея в пигмент с червен цвят, наречен Фотопорфирин ІХ. Червеният цвят абсорбира светлината с дължина на вълната 400 – 720 нм и предизвиква фотохимична реакция в клетките, която ги кара мощно да произвеждат колаген. Резултатът се вижда като филинг на лицевите бръчки.

За първи път говорим за фотохимично подмладяване, което е по-мощно и по-безопасно от класическото фотоподмладяване. За разлика от него, в което се използват високи енергии със сравнително къс импулс и усещането е като парване за секунда, при фотодинамичното подмладяване се използва ниска енергия с много дълъг импулс и затова почти нищо не се усеща, а само виждате проблясването на светлината. Въпреки че имате специални метални очила, зрителният нерв улавя светлината. Представете си как затваряте очите си и някой ви снима с фотоапарат със светкавица. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРОЦЕДУРА, с която се доближаваме толкова близо до зоната на окото като напълно безопасно и ефикасно третираме в нея бръчки и торбички под очите и повдигаме видимо горния клепач. Ето защо прилагаме тази процедура при пациенти, които се страхуват от Ботокс.

Как се извършва процедурата?

Пациентът получава фото спрей, огледало и часовник. На всеки 5 минути в рамките на един час спреят се впръсква при затворени очи върху цялото лице. С леки потупващи движения той се втрива, като се набляга на горния и долния клепач, около очите и над горната устна – проблемните зони, при които кожата бързо се отпуска и образува бръчки. След час впръскване се започва същинската процедура: обработка на лицето с интензивна двойно пулсова светлина 400 – 720 нм.

Фотодинамично подмладяване /PDT/
Безопасно ли е фотодинамичното подмладяване?

Фотодинамичното подмладяване е по-безопасно и по-мощно от класическото фотоподмладяване, защото използва ниска енергия, повторена многократно. Освен това червеният пигмент Фотопорферин IX абсорбира по-голямо количество светлина от хемоглобина, който е основна мишена при класическото фотоподмладяване. Няма опасност от болка, зачервяване и изгаряне.

Кога се вижда ефектът?

Мощната стимулация на нов и свеж колаген подобрява видимо и категорично текстурата на кожата още след първата процедура. Максималният ефект се вижда един месец след третата процедура. Той се задържа една година.

Колко процедури са необходими?

Извършват се три процедури през три седмици.


Въпроси, които пациентите задават


1. Опасен ли е фото спреят?

Не, защото активната съставка във фото спрея 0.5% ALA /амино левулинова киселина/ е в много малки количества, в сравнение с типичното за подобни кремове 20% съдържание.

2. Има ли болка по времее на процедурата?

Не!

3. Има ли сезонност тази процедура?

Не – тя се извършва целогодишно.

4. Какъв режим се спазва след процедурата?

Тъй като се работи с ниска енергия и дълъг импулс, няма никакво зачервяване на кожата. Обработваната зона не трябва да се излага на интензивно слънце за 24 часа , тъй като амино-левулиновата киселина е мощен фотосензибилизатор и привлича многократно светлината.


Цени за фотодинамично подмладяване /PDT/


процедура цена
 • Фотодинамично подмладяване на цяло лице

250.00 лв.

 • Фотодинамично подмладяване около очи

60.00 лв.

 • Фотодинамично подмладяване на чело

80.00 лв.

 • Фотодинамично подмладяване на бузи

100.00 лв.


Цените са за 1 процедура