Безиглена мезотерапия

Революционен метод в естетичната дерматология и хирургия

Какво представлява мезотерапията?

Метод, при който със специален инжекторен пистолет или с техника "мезолифт", директно в дермата се вкарва коктейл от важни за кожата вещества: витамини, микроелементи, олигоелементи, аминокиселини, колаген и хиалуронова киселина. В резултат на това тургорът й се подобрява, дребните бръчки изчезват, а дълбоките драстично намаляват. Мезотерапията е единственият метод, чрез който се достига до проблемните луковици на косъма и ако те са в покой, мощно ги стимулира. Методът има две практики:

 • Иглена – активните съставки се вкарват в кожата с помощта на спринцовка и игла.
 • Безиглена – без да се нарушава целостта на кожата, в нея се вкарват биологично активни съставки.

Безиглена мезотерапия


Крио-терапия - Криолифт

За какво е подходяща тази процедура?

Връщане на тонуса и блясъка на уморената кожа, изглаждане на бръчките, повдигане на скулите, стягане контура на лицето. Криолифт е идеален срещу тъмни кръгове и торбички под очите. Свива широките пори и избледнява пигментацията, защото подобрява метаболизма на клетките.

В практиката си използваме крио-терапията за вкарване на биологично активни вещества в кожата. Тя дава прецизни и сигурни резултати: лифтинг на кожата, стягане на текстурата и подобряване на тонуса на кожата. Методът съчетава в една процедура крио-мезо-терапия и крио-пластика.

Как действа Криолифт?

Методът е перфектна симбиоза между действието на висококачествени продукти и биостимулиращия ефект на крио-терапията за постигане на оптимални резултати. Процедурата е ефективна и много приятна. Тя няма никакви странични реакции.

 1. Кожата се подготвя за процедурата с лек гликолов пилинг.
 2. Следващата стъпка е нанасяне на специални гелове, които увеличават резултата от лечението. Лекарят преценява какъв гел, или комбинация, е подходящ за кожата на пациента.
 3. Извършването на процедурата крио-мезо-терапия и крио-пластика става с накрайника на апарат Cryolift™, който през цялото време поддържа температура -18˚C. При нея се получава ефект в три направления:
  • Дермокриофореза– мощно свиване на кожните кръвоносни съдове там, където накрайникът допира кожата. В съседство на свитите съдове се получава разширяване на съдовата мрежа. Този механизъм води до бърза последователна смяна на вазоконстрикция с вазодилатация и създава изпомпващ ефект, водещ до пълна резорбция на активните съставки в кожата.
  • Оксигенация– активираната микроциркулация на кожата насърчава по-доброто насищане на кожните клетки с кислород, в резултат на което те оптимално използват енергийните си ресурси. По-доброто проникване на активните съставки увеличава въздействието им върху кожните клетки.
  • Контролирана аналгезия– бързо забавяне на нервната проводимост чрез местна аналгезия върху третираната област. Позволява по-дълбок моделаж, без да се причинява дискомфорт на пациента.
Кога се вижда ефектът?

Веднага след процедурата кожата е гладка, стегната и бляскава.

Колко процедури са необходими?

Обикновено се препоръчват 6 процедури – 1 път седмично и след това за поддръжка 1 път през 3 – 4 седмици. Броят и честотата на процедурите, както и съчетанието на геловете, се определят от лекаря индивидуално за всеки пациент според конкретните му нужди.

Цени за безиглена мезотерапия

процедура цена
 • Криолифт

от 80.00 до 120.00 лв.


Цените са за 1 процедура и варират според количеството на използваните продукти.