Неоперативен лифтинг с TTL конци

Неоперативен лифтинг с конци TTL / TIGHT THREAD LIFT /

Революционен метод за подмладяване на лицето

За какво е подходяща тази процедура?

При бръчки тип "пачи крак“, торбички под очите, скулите, горната и долната устна. Впечатляващи резултати се постигат с TTL в зоните по бузите и линията на челюстта - за въстановяване и оформяне на лицевия контур.

Какво представлява методът TTL / Tight Thread Lift /?

Това е безопасен метод за неоперативно повдигане на тъканите чрез затягане, насочен към директна стимулация на колагена, което дава очевидни и прекрасни резултати. Чрез него се намалява отпускането на кожата на лицето в зоните, които показват настъпването на зрялата възраст.

Мезо-конците се вкарват в кожата по специална методика така, че да създадат мрежа в епидермалния слой на кожата, която по напълно безконфликтен начин ефективно да повдигне тъканите и да ги изглади.За процедурата се използват повдигащи /PDO polydioxanone/ 100% биорезорбируеми мезо - конци, които от много години се прилагат в медицината за хирургически шевове. Предимството на резорбиращите се конци е пълното им усвояване от организма. Това е гаранция, че те няма да създадат необратими ефекти в кожната тъкан. Фактът, че конците се абсорбират в точно определен интервал от време и не оставят след себе си нищо друго освен колаген в третираната с тях зона, означава, че няма проблем методът TTL да се използва всеки път, когато има нужда от изолиране на появило се отпускане на кожата на лицето. Видовете конци, които се използват при процедурата на TTL са седем, в зависимост от формата и материала. Всеки тип конец има различни свойства и се използва за получаване на различен резултат, в зависимост от нуждите и състоянието на кожата в различните зони. Има конци за стимулиране на повече колаген, конци за по-голямо повдигане (лифтинг ефект), за дълбоки бръчки и т.н. Комбинацията от конци за всеки отделен пациент се избира от лекаря, в зависимост от проблема и желаната трансформация, защото всеки пациент е с индивидуален проблем.

Важно!

TTL / Tight Thread Lift /не е заместител на хирургическия лифтинг но дава много добър резултат в случаите на леки до умерени отпускания на кожата и практически отменя оперативната намеса за естетически корекции.


Как се извършва процедурата TTL?

При неоперативния лифтинг с конци не се изисква употребата на упойка. Процедурата продължава от 30 до 45 минути, в зависимост от зоните, които се третират и броя на конците, които е нужно да се поставят. Веднага след процедурата на TTL се усеща леко дразнене на входните точки, през които в кожата са вкарани мезо-конците. На лицето, поради богатото кръвоснабдяване на лицево-челюстната област, може да се образуват синини около входните точки, които се разнасят за няколко дни. В такива случаи, веднага след поставянето на конците и през следващите няколко дни, на кожата може да се нанася крем с Арника. Много рядко са наблюдавани случаи (1/100 =1%) на инфекция на входните точки, която стихва бързо. Още по-редки са случаите ( по-малко от 1/1000 = 0.1%) на образуване на малки повърхностни грануломи, които изчезват бързо с използването на подходящи кремове. Понякога, ако лекарят прецени за необходимо, може да се приложат специални медикаменти или антибиотици.

Грижи след неоперативен лифтинг TTL
 • Три дни преди и три дни след процедурата трябва да се прекрати приемът на всякакви форми на АСПИРИН ( Salospir- Салоспир, Aspirin– Аспирин,.. ), други антикоагуланти ( Sintrom- Синтром , Plavix- Плавикс , Iscover– Изковир,...), както и консумацията на алкохолни напитки
 • Най-малко 24 часа след процедурата трябва да се избягва енергичното дъвчене.
 • През първите три дни е препоръчително да се използват две възглавници за сън.
 • Кремът за лице да не е агресивен и да се нанася внимателно.
 • В първите дни след TTL трябва да се избягва силен натиск върху лицето и интензивните „мачкащи” движения при премахване на грима.
 • До 7-ия ден се препоръчва избягването на физически упражнения. Бойните и други видове спорт, които носят риск от нараняване на лицето, да не се практикуват най-малко шест седмици след процедурата.
Кога се вижда резултатът?

Първите 20-30% от планирания краен резултат стават видими веднага след процедурата. През следващите 2-3 седмици положителната промяна се развива, като разгърнатият ефект от процедурата е 100 % видим след 3 месеца.

Колко време трае ефектът?

Биоразграждането на мезо-конците е между 6 и 8 месеца, като накрая те напълно се абсорбират. През този период, като реакция срещу чуждото тяло, организмът изработва своя матрица от колаген и еластични влакна, с които обвива поставените PDO конци и като резултат от това отпуснатите тъкани възстановяват своята еластичност и предишен вид. Този механизъм позволява ефектът на подмладяването да бъде устойчив между дванадесет и шестнадесет месеца.

Комбиниране на TTL с други естетични процедури

Може да се прави при условие, че планираните допълнителни процедури не са на същото място, където са поставени конците.

Традиционните инжекционни терапии за лице с ботокс и хиалуронови филъри за попълване на бръчки, се съчетават с TTL при спазване на определени изисквания. Ботокс може да се инжектира десет дни по-рано или след конците, а хиалуронова киселина се инжектира най-малко един месец по-късно, така че конците да осигурят възможност за отпускане на кожата в зоната на челюстта и да не се създават предпоставки за лоши резултати. Когато конците се прилагат в класическите области за приложение на ботокс - като челото или бръчките "пачи крак", ефектите на ботокса се засилват и удължават във времето.

Всички процедури, стимулиращи колагена, като лазер, IPL и пилинг помагат за получаване на по-добри резулати, ако са извършени в правилна комбинация.

Основно се прави и комбинация с автоложна клетъчна терапия /АКТ/, като тя може да се приложи от 15 до 30 дни преди или по време процедурата TTL.


Преди процедури ботокс, лифтинг, плазма терапия, TTL, перманентен грим на устните
Преди процедури
3 месеца след процедури ботокс, лифтинг, плазма терапия, TTL, перманентен грим на устните
3 месеца след процедури
 • botox чело,
 • лифтинг с хиалуронова киселина,
 • плазма-терапия на горен и долен клепач,
 • повдигане на лицевия контур с TTL,
 • перманентен грим на устните.

Цени за неоперативен лифтинг с TTL конци

процедура цена
 • Лифтинг на бръчки долна и горна устна

250.00 лв.

 • Цена за поставяне на 1 конец TTL
  Нужният брой конци се определя от спецификата на лицето и желания ефект

15-30.00 лв.

 • Спираловиден конец

30.00 лв.

 • Лифтинг конец

120.00 лв.

 • Оформяне на лицев контур - 30 конеца

750.00 лв.


 • Нужният брой конци за оформяне на лицевия контур е индивидуален и зависи от степента на отпускане на кожата и желания ефект.
 • Максималният брой поставяни конци в тази зона е 40 броя.
 • Център за естетична дерматологиоя "Пандерма" работи с фирмите - мезоконци Lead Fine Lift с вносител ЛК Сърджикъл ООД и JBP V Lift.