Иглена мезотерапия

Революционен метод в естетичната дерматология и хирургия

Какво представлява мезотерапията?

Метод, при който със специален инжекторен пистолет или с техника "мезолифт", директно в дермата се вкарва коктейл от важни за кожата вещества: витамини, микроелементи, олигоелементи, аминокиселини, колаген и хиалуронова киселина. В резултат на това тургорът й се подобрява, дребните бръчки изчезват, а дълбоките драстично намаляват. Мезотерапията е единственият метод, чрез който се достига до проблемните луковици на косъма и ако те са в покой, мощно ги стимулира. Методът има две практики:

 • Иглена – активните съставки се вкарват в кожата с помощта на спринцовка и игла.
 • Безиглена – без да се нарушава целостта на кожата, в нея се вкарват биологично активни съставки.

Иглена мезотерапия

Създател на иглената мезотерапия е д-р Пистор, който през 1952 г. я прилага в ревматологията и спортната медицина при патология и болки. По-късно френският лекар д-р Херзог за първи път инжектира в горната дерма хранителни вещества, витамини, минерали и др., като нарича тази практика Мезолифт. Иглената мезотерапия е мощно оръжие срещу стареенето на кожата. В зоната, където кожата е дехидратирана и сбръчкана, се вкарват биологично активни съставки, които я подхранват и опъват. Периодичното вкарване на активни съставки поддържа кожата винаги в перфектно състояние. Мезотерапията може да се приложи по цялото тяло, но предвид скъпите консумативи, в повечето случаи се третират лице, шия, деколте и ръце.

За какво е подходяща тази процедура?

Иглената мезотерапия се прилага превантивно срещу отпускане на млада и зряла кожа, суха и дехидратирана кожа, мазна и с широки пори кожа, кожа на страстни пушачи, повдигане на двойна брадичка, заглаждане на бръчки около очите "пачи крак" и бръчки над горната устна „баркод”– като алтернатива на ботокс, третиране на белези от акне. Лекуване на жълти образувания по горния и долния клепач. Лекуване на косопад , заличаване на пресни стрии до 1 година.

Техники за прилагане на мезотерапията

 1. Образуване на малки подутинки – папули. Използва се при инжектиране на хиалуронова киселина. Папулите се получават от вкараното вещество в повърхностната дерма. В зависимост от концентрацията, папулите изчезват за определено време:
  • При висока концентрация на хиалуроновата киселина, папулите изчезват за 24 – 48 часа.
  • При ниска концентрация на хиалуроновата киселина, папулите изчезват за 2 – 5 часа.
 2. Техника без образуване на папули. Вкарването на биологично активните вещества в кожата става ръчно или с електрически пистолет – и в двата случая със спринцовка и игла. Ръчната техника е за предпочитане, защото с пистолета може да се причинят повече кръвоизливи /хематоми/.

Попълването на бръчките или хидратирането на кожата се осъществява с убождания, отстоящи на 1.5 до 2 см за нормална кожа, а при дехидратирана и старееща кожа, разстоянието се намалява до 0.5 – 0.7 см.

Какви активни съставки се вкарват в кожата?
 1. Хиалуронов гел. В кожата той набъбва, като поема вода от тялото и така подобрява нейния тургор. Когато правим мезотерапия на много алергичен пациент, процедурата винаги е с чиста хиалуронова киселина, защото коктейлът от витамини може да даде алергия и невероятните резултати от мезотерапията да се компрометират.
 2. Витамини. Подобряват храненето на кожата, засилват нейната обмяна и действат антиоксидантно.
 3. Органичен силиций. Структурен елемент на съединителната тъкан. Вкаран в кожата, органичният силиций стимулира фибробластите, което води до увеличена биосинтеза на колагенови и еластични влакна и заздравяване на съединителната тъкан.
 4. Диметиламиноетанол /ДМАЕ/. Действа като стабилизатор и антиоксидант на клетъчната мембрана, като я предпазва от органичен стрес. Увеличава мускулния тонус, възвръща здравината и еластичността на тъканите и по този начин противодейства на отпускането на кожата. Неутрализира свободните радикали.
 5. X-AND /mesoestetic®/. Има силно изразена способност да възстановява протеините на клетките и на съединителната тъкан на дермата, увредена от УВ-радиация и тютюнопушене, като възстановява протеина на колагена. Прилага се при всички терапии срещу стареене на кожата на лицето. Също при суха, отпусната и дехидратирана кожа.
 6. Колаген. Възстановява разрушените колагенови влакна, придава контур и стегнатост на кожата.
 7. Олигоелементи много важни за правилното функциониране на всички клетки и протичащите в тях биологични процеси. Те са мощни антиоксиданти и засилват имунитета на организма, като цинкът има двоен антиоксидантенефект и заема важно място в борбата срещу оксидативния стрес.
През какъв период от време се прилага иглената мезотерапия и колко процедури са необходими?
 • При използване на хиалуронова киселина с висока концентрация се правят 3 – 4 процедури през 3 – 4 седмици. За поддържаща терапия – 1 процедура на 2 месеца.
 • При използване на хиалуронова киселина с ниска концентрация се правят 5 – 8 процедури на 10 – 12 дни. За поддържаща терапия – 1 процедура на 2 месеца.
 • При косопад за постигане на добри резултати е нужно да се направят 4 процедури - по 1 седмично и 4 процедури - по 1 месечно.
Продуктите, с които работи Център за естетична дерматология”Пандерма”
 • Juvederm® HYDRATE – ALLERGAN 13,5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Постигат се невероятни резултати, бърз ефект и дълбока хидратация на кожата. Може да се инжектира в цялата околоочна зона без опасност от образуване на отоци.
 • STYLAGE® HYDROMAX – VIVACY® – 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Отличен продукт и икономически много изгоден, масово използван и харесван от нашите пациенти.
 • HYALURONIKA Mesolift – 12.5 мг/мл – хиалуронова киселина с висока концентрация. Предпочитан продукт за бръчки около очите и „баркод“ бръчки над горна устна и при плитки белези от акне.
 • PROMOITALIA – продуктите съдържат хиалуронова киселина с ниска концентрация, обогатена с витамини, минерали, коензими, липоева киселина, DMAE, IDEBENONE. Най-добрият антиоксидант за забавяне на стареенето.
 • Minoxidil, X - ADN, D - Panthenol, Biotim, Datasterid, Organic Silicon.Dutasterid - двоен 5-2 редуктоза инхибитор - мощни стимулатори на луковицата на косъма.

 

Belkyra

Премахване на двойна брадичка. Инжекционна терапия с иновативния лекарствен продукт на Allergan.

Belkyra

JUVEDERM VOLITE

Иновативна инжекционна терапия, разработена да подобри качеството на кожата до 6 месеца

КЛЮЧОВИ ПОСЛАНИЯ

 • Allergan представи Juvéderm® VOLITE – иновативна инжекционна терапия, разработена да подобри качеството на кожата до 6 месеца

 • Juvéderm® VOLITE е първия инжекционен продукт на Алерган, специфично разработен да подобри гладкостта (липса на гладки линии) , хидратацията и еластичността на кожата до 6 месеца, само с една процедура. Juvéderm® VOLITE се инжектира интрадермално и може да се прилага на лицето, шията, деколтето и ръцетe, съдържа анестетик-лидокаин, за да подобри комфорта на пациентите.

 • Juvéderm® VOLITE е инжекционен гел с хиалуронова киселина, която използва патентованата VYCROSS® technology

 • Глобално проучване показва,голяма част от жените се притесняват от качеството на кожата си- повече от половината от жените(56%) споделят, че външния вид на тяхната кожа е допринася за вътрешна им красота.

Какво е Juvéderm® VOLITE?

Juvéderm® VOLITE е инжекционен продукт с хиалуронова киселина, използващ патентованата VYCROSS® technology, осигуряващ подобрение на гладкостта на кожата (липса на фини линии) , хидратация и еластичност . Разработен е така, че резултатите се задържат до 6 месеца само с една процедура. Juvéderm® VOLITE се инжектира интрадермално и може да се прилага на лицето, шията, деколтето и ръцете, съдържа анестетик-лидокаин, за да подобри комфорта на пациентите

Какво съдържа Juvéderm® VOLITE ?

Juvéderm® VOLITE *е гел с хиалуронова киселина, съдържа и лидокаин, за да осигури комфорта на пациентите .Използва иновативната патентована *VYCROSS® technology5 и е най- лекия и най-малко кохезивен продукт с VYCROSS® technology досега..

Къде може да се инжектира?

Juvéderm® VOLITE може да се прилага в зони като лице, шия, деколте и ръце. Съветваме пациентите да се консултират с обучен и опитен лекар за различните възможности за приложение на продукта.

Как се инжектира Juvéderm® VOLITE ?

Juvéderm® VOLITE се инжектира интрадермално . По време на консултацията лекарят ще обсъди как да се постигнат желаните от пациента резултати.

Кой може да инжектира Juvéderm® VOLITE на пациентите?

Juvéderm® VOLITE е разработен да се инжектира интрадермално от опитен лекар, който е преминал нужното обучение 3

Науката зад Juvéderm® VOLITE

 1. Какви са доказателствата, подкрепящи предимствата на Juvéderm® VOLITE? Клинично проучване с 131 пациента показва подобрение в качеството на кожата на първия, четвъртия и шестия месец. Един месец след процедурата 96% от пациентите са с по-гладка кожа на лицето(оценено от лекари, участващи в проучването) и 91% от пациентите съобщават, че са удовлетворени от състоянието на своята кожа. Резултатите се задържат до шест месеца, пациентите съобщават, че продължават да чувстват значитeлни подобрения в хидратацията и че са удовлетворени от състоянието на своята кожа. Крайните резултати от проучването ще бъдат представени в края на Март 2017.

 2. Какъв е профила на безопасност на Juvéderm® VOLITE? Няма описани сериозни странични ефекти в клиничното проучване. Както при другите естетични процедури, по време на клиничното проучване пациентите съобщават за странични ефекти като хематоми, болка на мястото на инжектиране . Juvéderm® VOLITE има много добра толерантност и 95% от пациентите се връщат към социалните дейности един ден след процедурата.

 3. С какво се различава от другите хиалуронови филъри ? Juvéderm® VOLITE е най-мекия и най-малко кохезивен продукт в семейството на VYCROSS® collection до момента. Той е разработен да подобри качеството на кожата до 6 месеца след само една процедура.

 4. С какво Juvéderm® VOLITE се различава от другите конкуренти продукти ? Juvéderm® VOLITE осигурява подобрение на основните качества на кожата- гладкост(липса на фини линии), хидратация и еластичност . Juvéderm® VOLITE е разработен да подобри качеството на кожата до 6 месеца само с една процедура, другите конкурентни продукти изискват няколко процедури за постигане на желаните резултати.

 5. Колко струва процедурата с Juvéderm® VOLITE ? Цената на една процедура зависи от лекаря, който ще инжектира продукта и количеството продукт, което ще е нужно за постигане на желания резултат.

 

Цени за иглена мезотерапия

процедурацена
 • JALUPRO (3мл.), мезо-ботокс е микс от мезотерапия и ботокс, който редуцира фините бръчки по лицето и шията.

 400 лв.

 • VIT:JAL MIX на PromoItalia за премахване на бръчки по лице и шия.

 150 лв.

 • Belkyra - (според броя на флаконите)

 от 700 лв. до 2000 лв.

 • Мезотерапия VOLITE (1мл. с вградена упойка). За дълбока хидратация на кожата.
  / За редовни клиенти предлагаме префенциални цени /

650 лв.

 • Мезотерапия Firming за повдигне на лицевия контур (10 процедури през 10 дни).

100 лв./процедура

 • Hydrate – Allergan – (1 ml)

250.00 лв.

 • Conjonctyl – Силиций

60.00 лв.

 • Teosyal Meso

180.00 лв.

 • Hyaluronica Mesolift (Основна терапия: 4 - 5 процедури през 2-3 седмици в зависимост от продукта. Поддържаща терапия: 1 процедура през 2 месеца.)

150.00 лв.

 • Celluform + (Стопява мастните депа при двойната брадичка, цената варира спрямо площта)

350.00 лв. - 500.00 лв.

 • DermaPen с микро игли (Мезотерапия на пигментни петна. Цялостната програма за терапия включва по 1 процедура всяка седмица през първия месец, по 1 процедура на 2 седмици през втория месец и по 1 процедура в поредни 4 месеца.

150.00 лв.

 • Hydro Belotero изключителен продукт за бръчки около очите

250.00 лв.

 • Мезотерапия Филорга NCTF 135 HA

180.00 лв.

 

Цените са за 1 процедура и варират според количеството на използваните продукти.